vineri, 6 mai 2011

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI 660 Constanta









***ULTIMA ORĂ: Ziarul Moravuri.ro publică în exclusivitate înregistrări audio din dosarele penale în care sunt cercetați fostul președinte Aricescu Trandafir și administratora Mirea Viorica ! DAȚI CLICK AICI PENTRU DETALII...



Un scandal fără precedent în Constanţa are loc de peste un an la Asociaţia de Proprietari 358, situată la intrarea în staţiunea Mamaia, în zona Delfinariu. Fostul preşedinte al asociaţiei, Aricescu Trandafir, şi administratora Mirea Viorica sunt în război total cu proprietarii, fiind acuzaţi de furt, abuz în serviciu, fals, uz de fals, distrugere de înscrisuri şi ameninţare.

Parchetul Judecătoriei Constanţa a deschis zece dosare penale împotriva celor doi precum şi împotriva cenzorului Danciu Constantin şi a comitetului executiv al asociaţiei (Pielelungă Ştefan, Jigarov Vasile, Dumitru Aurica, Iancu Georgeta, Calotă Irina), aceştia riscând condamnări cu închisoare. Mai mult, Aricescu şi Mirea au fost daţi în judecată în şapte procese civile, aflate în prezent pe rolul Judecătoriei Constanţa. Deşi a fost demis de proprietari în iulie 2010, Aricescu refuză să predea funcţia noului preşedinte Malciu Ion şi se luptă să o menţină în funcţie abuziv pe administratora Mirea, demisă şi ea în martie 2010.

Administratora Mirea Viorica este o fostă angajată a Primăriei Năvodari, acuzată în 2008 de primarul Nicolae Matei de escrocherii imobiliare şi dată afară. Primarul orașului Năvodari o acuză pe Mirea Viorica că a escrocat pe proprietarii care au solicitat restituirea unor terenuri sau trecerea acestora în intravilan. Concret, în calitate de inspector la biroul agricol din Primăria Năvodari, Mirea a șantajat și făcut presiuni asupra proprietarilor de drept pentru a-i obliga să îi cedeze gratuit sau să îi vândă terenurile la valori cu mult sub prețul pieței. Mirea Viorica a pretins și primit în mod gratuit cotă parte din terenurile ce urmau a fi restituite (sau trecute în intravilan) sau a plătit pentru aceste terenuri prețuri chiar și cu 90% mai mici decât prețul pieței.

Mirea Viorica a fost unul din capii mafiei imobiliare din Năvodari iar averea ei este de peste 9.000.000 de euro. Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, familia Mirea deține în Năvodari 18 terenuri intravilane cu o suprafață totală de 187833 metri pătrați.
DAȚI CLICK AICI pentru detalii despre imperiul imobiliar din Năvodari de peste 9.000.000 de euro al administratorei Mirea Viorica.



.
.

Dosar nr(...)
R O M Â N I A

CURTEA DE  A P E L   C O N S T A N Ţ A
SECŢIA COMERCIALĂ, MARITIMĂ ŞI FLUVIALĂ, CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL

Decizia civilă nr.376/CA
Şedinţa publică de la 1 septembrie 2008
Completul constituit din:
PREŞEDINTE (...) (...)
Judecător (...) (...)
Judecător (...) (...)
Grefier (...) (...)

S-a luat în examinare recursul formulat în contencios administrativ de debitoare ASOCIAŢIA DE PROPIETARI 660 C, cu sediul procesual ales în C,(...) (...)  . A,  . I,  .8, judeţul C, împotriva sentinţei civile nr.495 din 14.02.2008 pronunţată de  T r i b u n a l u l   C o n s t a n ţ a, în dosarul nr(...), în contradictoriu cu intimata creditoare REGIA AUTONOMĂ DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI U. C, cu sediul în C,(...), judeţul C, având ca obiect somaţie de plată.
         La apelul nominal făcut în şedinţă publică se constată lipsa părţilor.
Procedura legal îndeplinită, conform disp. art.87 şi urm. din  C o d u l   d e procedură civilă.
S-a făcut referatul oral asupra  cauzei de către grefierul de şedinţă, după care;
Instanţa constată dosarul în stare de judecată şi lasă dosarul în pronunţare pe excepţia timbrajului.  
C U R T E A

Asupra recursului în contencios administrativ de faţă;
Prin cererea adresată  T r i b u n a l u l u i   C o n s t a n ţ a – Secţia contencios administrativ şi înregistrată sub nr(...) creditoarea S. C în contradictoriu cu debitoarea Asociaţia de proprietari 660 C a solicitat emiterea unei ordonanţe care să conţină somaţia de plată pentru suma de 15.098,46 RON reprezentând penalităţi de întârziere aferente perioadei 31.12.2004 – 30.10.2007, cu cheltuieli de judecată.
La termenul din data de 14.02.2008 instanţa a invocat din oficiu excepţia necompetenţei  materiale a  T r i b u n a l u l u i   C o n s t a n ţ a.
Prin  sentinţa civilă nr. 495 din 14.02.2008,  T r i b u n a l u l   C o n s t a n ţ a – Secţia contencios administrativ şi fiscal a admis excepţia necompetenţei materiale a  T r i b u n a l u l u i   C o n s t a n ţ a – Secţia contencios administrativ şi fiscal şi a dispus declinarea competenţei de soluţionare a  cauzei formulate de creditoarea Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei U. C în contradictoriu cu debitoarea Asociaţia de Proprietari 660 C, în favoarea  J u d e c ă t o r i e i   C o n s t a n ţ a.
Împotriva acestei hotărâri a declarat, în termen legal,  recurs  debitoarea  Asociaţia de Proprietari nr.660 C.
Verificând lucrările dosarului instanţa reţine că recursul este netimbrat.
         Pentru termenul de judecată din 1.09.2008, recurenta a fost citată cu menţiunea de a timbra cu 4 lei, taxă judiciară de timbru şi 0,15 lei timbru judiciar, fila 11 dosar.
         Cum recurenta debitoare nu a înţeles să achite taxa judiciară de timbru mai sus menţionată, constată că sunt incidente dispoziţiile art.20 alin.3 din Legea 146/1997, potrivit cu care neîndeplinirea obligaţiei de plată până la termenul stabilit se sancţionează  cu anularea  acţiunii sau a cererii.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
ÎN NUMELE LEGII
D E C I D E

Anulează ca netimbrat recursul formulat în contencios administrativ de debitoare ASOCIAŢIA DE PROPIETARI 660 C, cu sediul în C,(...) (...)  . A,  . I,  .8, judeţul C, împotriva sentinţei civile nr.495 din 14.02.2008 pronunţată de  T r i b u n a l u l   C o n s t a n ţ a, în dosarul nr(...), în contradictoriu cu intimata creditoare REGIA AUTONOMĂ DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI U. C, cu sediul în C,(...), judeţul C, având ca obiect somaţie de plată.
         Irevocabilă.
Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 1 septembrie 2008.
  
Preşedinte,
(...) (...)
Judecător,
(...) (...)
Judecător,
(...) (...)

Grefier,
(...) (...)

   
L.B. 10 septembrie 2008
Jud. fond . M. B.  E.
Red. dec. Gref . B.L.
2ex/09.10.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu