vineri, 6 mai 2011

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI NR. 27 Constanta









***ULTIMA ORĂ: Ziarul Moravuri.ro publică în exclusivitate înregistrări audio din dosarele penale în care sunt cercetați fostul președinte Aricescu Trandafir și administratora Mirea Viorica ! DAȚI CLICK AICI PENTRU DETALII...



Un scandal fără precedent în Constanţa are loc de peste un an la Asociaţia de Proprietari 358, situată la intrarea în staţiunea Mamaia, în zona Delfinariu. Fostul preşedinte al asociaţiei, Aricescu Trandafir, şi administratora Mirea Viorica sunt în război total cu proprietarii, fiind acuzaţi de furt, abuz în serviciu, fals, uz de fals, distrugere de înscrisuri şi ameninţare.

Parchetul Judecătoriei Constanţa a deschis zece dosare penale împotriva celor doi precum şi împotriva cenzorului Danciu Constantin şi a comitetului executiv al asociaţiei (Pielelungă Ştefan, Jigarov Vasile, Dumitru Aurica, Iancu Georgeta, Calotă Irina), aceştia riscând condamnări cu închisoare. Mai mult, Aricescu şi Mirea au fost daţi în judecată în şapte procese civile, aflate în prezent pe rolul Judecătoriei Constanţa. Deşi a fost demis de proprietari în iulie 2010, Aricescu refuză să predea funcţia noului preşedinte Malciu Ion şi se luptă să o menţină în funcţie abuziv pe administratora Mirea, demisă şi ea în martie 2010.

Administratora Mirea Viorica este o fostă angajată a Primăriei Năvodari, acuzată în 2008 de primarul Nicolae Matei de escrocherii imobiliare şi dată afară. Primarul orașului Năvodari o acuză pe Mirea Viorica că a escrocat pe proprietarii care au solicitat restituirea unor terenuri sau trecerea acestora în intravilan. Concret, în calitate de inspector la biroul agricol din Primăria Năvodari, Mirea a șantajat și făcut presiuni asupra proprietarilor de drept pentru a-i obliga să îi cedeze gratuit sau să îi vândă terenurile la valori cu mult sub prețul pieței. Mirea Viorica a pretins și primit în mod gratuit cotă parte din terenurile ce urmau a fi restituite (sau trecute în intravilan) sau a plătit pentru aceste terenuri prețuri chiar și cu 90% mai mici decât prețul pieței.

Mirea Viorica a fost unul din capii mafiei imobiliare din Năvodari iar averea ei este de peste 9.000.000 de euro. Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, familia Mirea deține în Năvodari 18 terenuri intravilane cu o suprafață totală de 187833 metri pătrați.
DAȚI CLICK AICI pentru detalii despre imperiul imobiliar din Năvodari de peste 9.000.000 de euro al administratorei Mirea Viorica.



.
.

Dosar nr(...)
R O M Â N I A

CURTEA DE  A P E L   C O N S T A N Ţ A
SECŢIA COMERCIALĂ, MARITIMĂ ŞI FLUVIALĂ,
CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL
DECIZIA CIVILĂ NR. 487/CA
Şedinţa publică de la 15 Octombrie 2008
Completul compus din:
PREŞEDINTE - (...) (...) (...)
Judecător - (...) (...)
Judecător - (...) (...) (...)
Grefier - (...) (...)

     

Pe rol judecarea recursului în contencios administrativ declarat de recurenta reclamantă - S.C. B. S.A., cu sediul în T,(...), împotriva Sentinţei civile nr. 1380/19.06.2008 pronunţată de  T r i b u n a l u l   T u l c e a în dosarul nr(...) în contradictoriu cu intimata pârâtă - ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI NR. 27 C - T, cu sediul în T,(...), (...)  .C,  .1,  I3,  .A,  . parter, având ca obiect validare poprire.
La apelul nominal făcut în şedinţă publică se constată lipsa părţilor.
Procedura de citare este legal îndeplinită, părţile fiind citate cu respectarea dispoziţiilor art. 87 şi următoarele din  C o d u l   d e procedură civilă.
În referatul oral făcut asupra cauzei grefierul de şedinţă învederează asupra recursului formulat de reclamantă care este motivat, netimbrat, citată fiind recurenta pentru termenul de azi cu menţiunea de a achita taxa judiciară de timbru în sumă de 3,6 lei şi 0,15 lei.
Se solicită judecata cauzei în lipsă.
Curtea din oficiu invocă excepţia netimbrării recursului declarat de reclamantă, constatând că pentru termenul de azi a fost citată cu menţiunea timbrajului, rămâne în pronunţare asupra excepţiei invocate.

C U R T E A

Asupra recursului de faţă:
Prin cererea înregistrată sub nr. 1070/88/13.05.2008 la  T r i b u n a l u l   T u l c e a,   reclamanta (...) B. (...) în contradictoriu cu pârâta Asociaţia de Proprietari nr. 27C, a formulat cerere de validare a popririi, în mâna terţului poprit M. O. pentru suma de 33643,55 lei datorată de acesta cu titlu de cotă parte din cheltuielile cu serviciul public de apă şi canalizare.
Prin sentinţa civilă nr. 1380/19.06.2008 pronunţată de  T r i b u n a l u l   T u l c e a   s-a admis excepţia necompetenţei materiale a instanţei invocată din oficiu şi s-a declinat cauza spre competentă soluţionare în favoarea  J u d e c ă t o r i e i   T u l c e a.
Împotriva acestei hotărâri a declarat recurs reclamanta (...) B. (...), criticând-o pentru nelegalitate.
În şedinţa publică din 19.06.2008, s-a invocat de instanţă din oficiu excepţia netimbrării recursului declarat de reclamanta (...) B. (...).
         Verificând actele şi lucrările dosarului, instanţa constată că recurenta a fost citată pentru termenul de judecată stabilit la data de 15.10.2008 cu menţiunea de a achita taxa judiciară de timbru în sumă de 3,6 lei şi timbru judiciar de 0,15 lei, aceasta neconformându-se dispoziţiei instanţei.
         Potrivit art.20 alin.1 din Legea 146/1997, taxele judiciare de timbru se plătesc anticipat sau până cel târziu la primul termen de judecată.
         Neîndeplinirea obligaţiei de plată până la termenul stabilit se sancţionează potrivit art.20 alin.3 din Legea 146/1997, cu anularea acţiunii sau cererii.
         Constatând că recurenta (...) B. (...), nu s-a conformat dispoziţiilor legale şi nu a achitat taxa judiciară de timbru în sumă de 3,6 lei şi timbru judiciar de 0,15 lei, va anula ca netimbrat recursul declarat de reclamantă împotriva sentinţei civile nr.1380/19.06.2008, pronunţată de  T r i b u n a l u l   T u l c e a.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
ÎN NUMELE LEGII
D E C I D E

Anulează ca netimbrat recursul declarat de recurenta reclamantă – (...) S.C. B. S.A., cu sediul în T,(...), împotriva Sentinţei civile nr. 1380/19.06.2008 pronunţată de  T r i b u n a l u l   T u l c e a în dosarul nr(...) în contradictoriu cu intimata pârâtă - ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI NR. 27 C - T, cu sediul în T,(...), (...)  .C,  .1,  I3,  .A,  . parter.
Irevocabilă.
Pronunţată în şedinţa publică azi 15 Octombrie 2008.
  
Preşedinte,
(...) (...) (...)
Judecător,
(...) (...)
Judecător,
(...) (...) (...)

Grefier,
(...) (...)

   
jud.fond L.D.E.
red.dec.gref.M.H.
2 ex/29 Octombrie 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu